• 13 MAY 17
  • 0

  Περπάτημα ή τρέξιμο;

  en.all_therapistATHENS MASSAGE / μασάζ στο χώρο σου σε δύο ώρες!

  Χαλαρωτικό μασάζ στην Αθήνα, στο χώρο σου σε δύο ώρες από το τηλεφώνημά σου!
  Relaxing massage at your place, we service in 2 hours of your call!

  Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει σχετικά με το ποια από τις δύο αεροβικές ασκήσεις είναι η καλύτερη. Τώρα μια νέα έρευνα αμερικανών επιστημόνων έρχεται να ξεδιαλύνει τα πράγματα.

  Το περπάτημα και το τρέξιμο είναι δύο δημοφιλείς αεροβικές δραστηριότητες με ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό, όπως τόνωση της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος, ενδυνάμωση των μυών και βελτίωση γενικότερα της φυσικής κατάστασης. Όμως είναι το ίδιο αποτελεσματικός ένας γρήγορος περίπατος με το τρέξιμο, που προκαλεί εφίδρωση και αυξάνει κατακόρυφα τους παλμούς της καρδιάς;

  Έρευνα που δημοσιεύτηκε από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (American Heart Association) ανακάλυψε ότι το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου το ίδιο αποτελεσματικά με το τρέξιμο.

  Οι επιστήμονες για τις ανάγκες της έρευνας εξέτασαν τα ιατρικά στοιχεία 48.000 δρομέων που διένυαν την πέμπτη και έκτη δεκαετία της ζωής τους. Η ανάλυσή τους έδειξε ότι το γρήγορο περπάτημα περιόριζε τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, υψηλής χοληστερίνης και υψηλής αρτηριακής πίεσης στον ίδιο βαθμό που το έκανε το τρέξιμο.

  Ποια είναι η διαφορά; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διαφορά έγκειται κατ’ αρχάς στο ότι το περπάτημα είναι μια άσκηση για την οποία χρειάζεται να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο προκειμένου να αποκομίσουμε τα ίδια οφέλη με αυτά που θα είχαμε αν τρέχαμε. Κι αυτό  επειδή χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να διανύσει κάποιος μια απόσταση περπατώντας από το να τρέξει την ίδια απόσταση (π.χ. με ένα 15λεπτο τζόγκινγκ καίμε τον ίδιο αριθμό θερμίδων με έναν γρήγορο περίπατο 30΄).

  Ακόμη, θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι οι πιθανότητες τραυματισμού είναι μεγαλύτερες για τους δρομείς επειδή το τρέξιμο καταπονεί περισσότερο το σώμα – ιδιαίτερα τις αρθρώσεις.

  Αν παρ’ όλα αυτά είμαστε αποφασισμένοι να προτιμήσουμε το τρέξιμο από το περπάτημα, καλό είναι να συμβουλευτούμε προηγουμένως τον γιατρό μας, ιδιαίτερα αν πάσχουμε από αρθρίτιδα ή αντιμετωπίζουμε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, όπως για παράδειγμα κάποια καρδιακή νόσο.

  Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι απαραίτητο να επιλέγουμε τη μία από τις δύο αεροβικές ασκήσεις. Συνδυάζοντας τις δύο μορφές άσκησης (π.χ. παρεμβάλλοντας στο περπάτημα μικρά σπριντ) καίμε περισσότερες θερμίδες, κάτι που μας δίνει και μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίσουμε να ασκούμαστε.

  Πηγή: http://www.vita.gr/

   

  Το ATHENS MASSAGE ή πρώτη και μεγαλύτερη εταιρία στο χώρο του μασάζ σε όλη την Eλλάδα, μετά απο 4 χρόνια λειτουργίας είναι πλέον σε θέση να προσφέρει τις καλύτερες και αρτιότερες υπηρεσίες χαλαρωτικού μασάζ στο χώρο σου.

  Επίλεξε μασάζ από την πληθώρα ειδών που προσφέρουν οι μασέζ μας όπως: Χαλαρωτικό, Σουηδικό, Αθλητικό, Deep tissue, Ταϊλανδέζικη μάλαξη, Ινδικό κεφαλής, Μάλαξη άκρων, Λεμφικό, Balinese, Αγιουρβεδικό, Μασάζ εγκύων, Reiki, Rejuvance, Gua Sha, Ρεφλεξολογία, και απόλαυσέ το στο σπίτι σου εύκολα, γρήγορα και φθηνά μέτα από δύο ώρες από το τηλεφώνημά σου!

  Οι υπηρεσίες μας προσφέρονται στο χώρο σου, κατ’ οίκον σε ξενοδοχείο στο γραφείο χαρίζοντας ανακούφιση μετά ή πριν από μία κουραστική ημέρα! Κάλεσε μια θεραπεύτριά μας στο σπίτι σου για μια συνεδρία χαλαρωτικού και ανακουφιστικού μασάζ και νίωσε το σώμα σου ανάλαφρο όπως οι χιλιάδες πελάτες που έχουν αφεθεί στο χαλαρωτικό άγγιγμα των μασέζ μας όλα αυτά τα χρόνια.

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply